Pokreće Blogger.

Proljetni izleti : Kravice

>> petak, 29. travnja 2011.

Jedan od najlješih prizora koje sam vidjela prošle godine bili su ti slapovi vode koji padaju punom snagom na stijene i u bazen koji su sami sebi stvorili. 



Jugoistočno od Ljubuškog, u Studencima, nalazi se slap Kravice, koji nastaje od kristalno čiste rijeka Trebižat. Sa širinom od 120 m i visinom od 25 m, Kravice su jedan od najvećih i zasigurno najimpresivnijih slapova u Hercegovini. 


Ovo mjesto je najbolje posjetiti u proljeće kada je najviša razina vodopada  a okolna priroda se zaogrnu blještavim zelenilom. 
Kraj je poznat po sočnim smokvama, slatkom grožđu i vrhunskom duhanu, a u brdskim područjima proizvodi se originalan sir iz mijeha


Kravice se nalaze 5 kilometara od Ljubuškog, dakle ukupno 174 km od Sarajeva. Put od Mostara do Kravica nije baš divan, nama je sveukupno trebalo 2,5-3 sata.

Na samim slapovima ima neka etno kafanica, ali ne znam baš da li ima nešto za jesti ili samo za popiti kafu, pa vam preporučujem da spremite sendviče i dekicu i isplanirate sebi jedan lijep piknik, jer prostora ima mnogo. 
Ručak svakako možete planirati i u Mostaru ili janjetinu u Jablanici.

Meni je najveća želja dočekati toplije dane i okupati se ispod ovih vodopada.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP