Pokreće Blogger.

Šta za ručak: Tjestenina u sosu od vrganja

>> utorak, 26. travnja 2011.

Radnim danima rijetko imamo više vremena za pripremu ručka, pa meni lično odlično dođu recepti za tjestenine, rižota i slična jela radi brzine pripreme. Danas želim podijeliti s vama  recept za brzu i ukusnu tjesteninu s vrganjima koji sam dobila od M.



Tjesteninu skuhati po želji, al dente ili kako već volite- ja preporučujem ovu koja je malo deblja zbog vizeulnog dojma.

Priprema sosa:
  • Sušeni vrganji se potope u vodi da odstoje jedno sat vremena da omekšaju.
  • Jedan dio vrganja sameljete ili jako sitno isjeckate i malo se prepržite na maslinovom ulju.
  • Na to dodate  i drugi dio vrganja (koji nije isjeckan ili samljeven) .
  • Potom dodate vodu u kojoj su se vrganji kiselili i sačekate da proključa.
  • Potom dodate cca 1dl vrhnja za kuhanje, so, biber, vegeta po želji i ako želite neke svoje omiljene začine. Poželjno je staviti i malo acceto balsamico, ali ne mora ako ne volite.

Skuhanu tjesteninu prelijete ovim sosom i poslužite!

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP