Šta za ručak: Tjestenina u sosu od vrganja
>> utorak, 26. travnja 2011.
Radnim danima rijetko imamo više vremena za pripremu ručka, pa meni lično odlično dođu recepti za tjestenine, rižota i slična jela radi brzine pripreme. Danas želim podijeliti s vama recept za brzu i ukusnu tjesteninu s vrganjima koji sam dobila od M.
Tjesteninu skuhati po želji, al dente ili kako već volite- ja preporučujem ovu koja je malo deblja zbog vizeulnog dojma.
Priprema sosa:
- Sušeni vrganji se potope u vodi da odstoje jedno sat vremena da omekšaju.
- Jedan dio vrganja sameljete ili jako sitno isjeckate i malo se prepržite na maslinovom ulju.
- Na to dodate i drugi dio vrganja (koji nije isjeckan ili samljeven) .
- Potom dodate vodu u kojoj su se vrganji kiselili i sačekate da proključa.
- Potom dodate cca 1dl vrhnja za kuhanje, so, biber, vegeta po želji i ako želite neke svoje omiljene začine. Poželjno je staviti i malo acceto balsamico, ali ne mora ako ne volite.
Skuhanu tjesteninu prelijete ovim sosom i poslužite!
0 komentari:
Objavi komentar