Kolačić za danas: Brownies
>> srijeda, 27. travnja 2011.
Ukoliko volite male čokoladne kolačiće savršene za doručak uz šolju mlijeka ili bijele kafe, imate dvije mogućnosti. Onu lakšu, da kupite kutiju polupripremljenih browniesa od Dolcele, smješate i samo gledate na sat ili da napravite svoj prema receptu i slikama koje nam je poslala M.
Čokoladna smjesa za 16 komada
* 100 gr margarina
* 400 gr čokolade
* 4 jaja
* 140 gr šećera
* 150 gr brašna
Za posebne užitke
* 150 gr krupno sjeckanih oraha
* 200 gr grožđica
* rum
* 1 žličica cimeta
- Ako ste se odlučili za ovu verziju sa grožđicama: Grožđice natopiti rumom i ostaviti ih 2 sata.
- Pećnicu zagrijati na 180*C.
- Cijela jaja i šećer pjenasto umutiti. Dodati brašno pa sve izmiješati.
- U međuvremenu na štednjaku na srednje jakoj temperaturi otopiti margarin i čokoladu pa ih dodati u smjesu jaja, brašna i šećera.Sve dobro promiješati.
- Ukoliko želite “posebne užitke”, u čokoladnu smjesu umiješajte ocijeđene grožđice, sjeckane orahe i cimet.
- *Smjesu ulijte u kalup promjera 24X24 cm i pecite 25-30 minuta na 180*C.
- Ako pravite samo čokoladne Brownies pecite 20-ak minuta. Ukoliko ste u smjesu dodali grožđice i orahe, pecite 25-30 minuta.
- Pazite da se Brownies pečenjem ne presuše. Kada su gotovi trebaju biti unutra malo kao recimo živi … kada se ohlade to ”živo” u sredini prerast će u ono što ustvari čini brownies tako dobrima.
0 komentari:
Objavi komentar