Pokreće Blogger.

Pirati s Kariba: Nepoznate plime

>> utorak, 17. svibnja 2011.

Za sve one koje vole filmove pune avanture, smijeha, savršenog humora i prezgodnog i karzimatičnog Johnny Deppa u njegovoj kultnoj ulozi kapetana Jacka Sparrowa, ove sedmice u kina stiže novi dio sage o piratima. 
Iako generalno filmovi u sto nastavaka izgube smisao i postanu kopija sami sebi, ovo je jedan od rijetkih kojem se radujem, jer ako će kopirati količinu zabave i Johnnyjevih simpatičnih grimasa, onda mi ne smeta nimalo. Ja sam se specijalno pripremila za ovaj dolazak tako što sma prošle sedmice pregledala treći dio i sad s nestrpljenjem čekam da vidim u koje to neprilike će se Johnny sad uvaliti i kako će se podvalama iz njih izvući. 


A šta nam kaže sinopsis:

Kapetan Jack Sparrow (Johnny Depp) susreće ženu iz svoje prošlosti (Penelope Cruz) i nije siguran da li je u pitanju ljubav ili je ona samo nemilosrdna varalica koja ga iskorištava kako bi se dokopala informacije o mjestu gdje se nalazi Fontana mladosti. Uskoro ga nagovara da se ukrcaju na brod Queen Anne's Revenge, kapetana strašnog Crnobradog (Ian McShane).
Jack se uskoro nalazi u neočekivanoj avanturi u kojoj neće znati koga treba više da se boji: žene iz prošlosti ili Crnobradog. 


Uz njih, glumačku postavu čine  veterani Geoffrey Rush kao kapetan Hector Barbossa, Kevin R. McNally kao Jackov dugogodišnji prijatelj Joshamee Gibbs, te Sam Claflin kao krepki misionar i Astrid Berges-Frisbey kao misteriozna sirena.

U Cinema City-ju pretpremijera filma je najavljena za večeras, 17.05., a u Ekranu Zenica za sutra 18.05., te se film može pogledati već u narednim danima, a ja po svoju kartu idem već danas!

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP